Çerşenbe axşamı, 16.04.2024, 09:40
En son xeberler
Sizi salamlayiram Гость | RSS
Saytın menyusu
Kateqoriyalar
Siyaset [16]
İqtisadiyyat [10]
Medeniyyet [3]
Elm ve Tehsil [7]
Sehiyye [5]
Şou [3]
İnformasiya Texnologiyaları [2]
Hadise-Fövqelade Hallar [2]
Kriminal [3]
Dünyadan xeberler [14]
İdman xeberleri [16]
Мини-чат
Bizim sual
En güclü universitet hansıdır?
Всего ответов: 3517
Главная » 2009 » İyul » 30 » FATİH TERİM PRO LİSENZIYA ALDI
14:30
FATİH TERİM PRO LİSENZIYA ALDI
Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, Dünya Kupası'na katılma ümitlerinin hiç değişmediğini, eylül ayındaki Estonya ve Bosna-Hersek maçlarında ellerinden gelenin fazlasını yapmak zorunda olduklarını söyledi.

Ortaköy'deki Esma Sultan Yalısı'nda yapılan Pro Lisans Diploma töreninde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Terim, milli takımla ilgili bir soru üzerine, ''Eylül'de Estonya ve Bosna-Hersek maçlarımız var. Artık daha da önem kazandı. Ümidimiz, inancımız hiç değişmedi. Dünya Kupası'na gitme adına sonuna kadar elimizden gelenin fazlasını yapmak zorundayız'' dedi. Fatih Terim, ligin erken başladığı yönündeki eleştirilerle ilgili olarak ise şöyle konuştu:
''Başlama tarihi, ne zaman başlarsanız başlayın sorun oluyor. Ama eğer hafta içi oynama özverisinde bulunabilirsek hiçbir zaman bu tarihte başlamayabiliriz. Bir ikincisi de devre arasını uzatmadan, en kısa sürede devam ederek bunun önüne geçebiliriz. 9-16 Ağustosta başlayan birçok lig var, ama biz bunu alışkanlık haline getirdik. Sıcak, erken, geç, soğuk, hepsinden şikayet ediyoruz. Bunlar belirli bir plan dahilinde yapılıyor. Avrupa kupalarını, milli maçları düşünmek lazım. Yoksa Futbol Federasyonu Planlama Dairesi kimseyi sıcakta oynatmak istemez.''

Yeni sezonun herkese hayırlı olmasını dileyen Terim, ''Herkese başarılar diliyorum. İnşallah çok daha çekişmeli, çok heyecanlı, çok kaliteli bir lig olacaktır. Sakatlıklardan ve olaylardan uzak bir lig olsun. Umarım Avrupa kupalarında da takımlarımız coşarlar. Bunlar da milli takıma yansıyacaktır'' şeklinde konuştu.

UEFA PRO LİSANS DİPLOMA TÖRENİ
Futbol Federasyonu Futbol Geliştirme Merkezi tarafından açılan Pro Lisans Kursu'nu başarı ile tamamlayan 20 teknik direktör, İstanbul'da düzenlenen törenle diplomalarını aldı.

Ortaköy'deki Esma Sultan Yalısı'nda yapılan ve TFF Genel Sekreteri Ahmet Güvener'in açılış konuşmasıyla başlayan törende, ilk olarak UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik, Pro Lisans Diploması almaya hak kazanan Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim'e diplomasını verdi.

Erzik, Türk futbolunun zirveyi yakalama yolunda hızlı adımlarla ilerlediğini belirterek, ''İçimde hep bir duygusal mağlubiyetin hissi vardı. JİRA konvansiyonuna bizden geri kalmış, futbolda esamesi okunmayan ülkelerin federasyonlarının arkasından gelerek, buraya katılmamız geç oldu. Bugün hak ettiğimiz yere gelmenin gururunu yaşıyorum. 20 arkadaşımız bugün Pro Lisans sahibi olarak futboldaki gelişimi daha da ileri götürecekler'' diye konuştu.

Gecede konuşan TFF Başkanı Mahmut Özgener de Pro Lisans'ın sadece bir diploma olmadığını ifade ederek, ''Bu, bizler için uluslararası seviyeye ulaşmaktır, bir zihniyet değişimini ifade ediyor. Bu diplomayı almayı hak eden tüm teknik adamlarımız Avrupa'nın her yerinde teknik adamlık yapma şansını ve ülkemizi en iyi şekilde temsil etme hakkını elde ettiler'' dedi.

Fatih Terim de yaptığı konuşmada, 2005'te göreve geldiğinde Şenes Erzik'in bu konuyla bizzat ilgilenmesini istediğini belirterek, ''Bu belge, UEFA'nın Avrupa'daki tek tip eğitiminde Türkiye'nin de yer aldığını gösteren belgedir. Özü, kaliteli antrenör, kaliteli futbolcu yetiştirmektir. Bunu da yapacak olan kaliteli antrenör ve aldıkları kaliteli eğitimdir'' şeklinde konuştu.

Törende Fatih Terim'in dışında Abdullah Tanyolaç, Atilla Yüce, Coşkun Süer, Emrah Bayraktar, Ercüment Coşkundere, Esat Öztop, Gökhan Geylani, Mustafa Acar, Kamuran Yavuz, Muammer Birdal, Necat Gürpınar, Osman Öngün, Ömer Kaner, Özcan Bizati, Sinan Bozkurt, Taygun Erdem, Ümit Davala ve Zafer Şahinoğlu diplomalarını aldı. Törene katılamayan Çetin İşleğen'in diplomasının sonra verileceği bildirildi.

Törene, İstanbul Vali Yardımcısı Ali Bakoğlu, Futbol Federasyonu Başkan Vekili Lutfi Arıboğan, bazı yönetim kurulu üyeleri, bazı eski (A) Milli Futbol Takımı antrenörleri ve davetliler katıld

Категория: İdman xeberleri | Просмотров: 1869 | Добавил: GOYCE_QARTALI | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Giriş
Axtarış
Kalendar
«  İyul 2009  »
B.eÇ.aÇeC.aŞeBa
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Xeberlerin arxivi
Copyright Admin © 2024